Wybieramy blat kuchenny

Podczas wyboru mebli kuchennych jednym z najistotniejszych wyborów jest rodzaj blatu roboczego. Wybieramy blat kuchenny Blat roboczy, to miejsce na którym przygotowujemy posiłki, kroimy, stawiamy ciężki naczynia, często gorące. Powierzchnia blatu musi być więc odporna na wiele czynników. W zależności od budżetu możemy wybrać wśród kilku oferowanych na rynku blatów. Mogą one być wykonane z kamienia, drewna, metalu, konglomeratu czy nawet laminowanej płyty. Nie ukrywając, najtrwalsze i najbardziej odporne na działanie temperatury czy uderzeń są blaty z granitu. Nie sposób ich zarysować, można z powodzeniem stawiać bezpośrednio na nim gorące naczynia, kroić i ubijać.  Wybieramy blat kuchenny Nie zaskakuje więc jego spora cena, sięgająca nawet 600 zł za m2. Jednak żaden inny tańszy kamień nie dorównuje w trwałości i jakości granitowi. Idąc dalej, godnym uwagi są blaty z kompozytu, czyli połączeń nowoczesnych tworzyw z żywicą. Blaty te maja porównywalna jakość do granitu, a ich dużą zaleta jest dowolność kolorów i form  nie widać złączeń i spoin. Niestety ich cena za metr kwadratowy często przekracza 1000zł. Wśród tańszych odpowiedników, warto zwrócić uwagę na blaty szklane i metalowe. Do kuchni mało eksploatowanych, w zupełności wystarcza lżejsze i tańsze blaty drewniane. Wybieramy blat kuchenny Najważniejsze to dopasować blat do intensywności użytkowania oraz potrzeb właścicieli.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Zostaw komentarz

Musisz być zalogowany w celu zostawienia komentarza.

Designed for corportae housing